Spalování tuků není hubnutí!
21.2.2020 2020

Spalování tuků není hubnutí!

Spousty lidí má v hlavě zafixováno, že pokud spaluje tuky, zároveň hubne.

A TO JE VELKEJ OMYL.

Co je spalování tuků a sacharidu? Je to důležitý? 

Spalování tuků, je pouze fyziologický proces v těle, kdy se laicky řečeno z tuků dělá energie, kterou pak využiješ a nebo taky ne (a tady je jádro pudla). A na chlup stejné je to se spalováním sacharidů. Spalování tuků a sacharidů v těle probíhá současně a nemá nic společného s tím, jestli hubneš, nebo nabíráš. Vysvětlím ti proč.

Představ si svoje tělo jako auto, který má jak benzínový, tak naftový motor. Oba dva používáš najednou. A to, který používáš víc závisí na tom, co za palivo do těla leješ častěji a jakým způsobem tělo používáš.

Můžeš do těla lít jenom benzín (sacharidy) a tvoje tělo si zvykne spalovat hlavně je. Nebo naopak do něj lít jen naftu (tuky) a bude spalovat zejména tuky. A nebo to můžeš namíchat a tělo si vezme to, co potřebuje. Je to na tobě.

Tak co si mam vybrat? Je to úplně jedno!

Takže ano, můžeš vědomě tělo nastavit na vyšší spalování tuků třeba právě tím, že se budeš vyhýbat sacharidům, nebo chodit trénovat na lačno. A třeba to děláš i díky jiným zdravotním benefitům, ale pokud se jedná o hubnutí, tak je to úplně jedno.

Protože vždy záleží na KALORICKÉ BILANCI. To znamená, že vždy záleží hlavně na tom, kolik těch pohonných hmot do těla naleješ a je jedno jestli je to benzín (sacharidy) a nebo nafta (tuky).

Nejde tedy o nastavení těla na spalování tuků, nebo sacharidů, ale KOLIK do sebe těch sacharidů a tuků ve finále dostaneš.

Moje rada na závěr zní, nesnaž se tělo ošálit technikama, které tě ve finále budou ničit, ale soustřeď se na základní zákony fyziky. Tozn. kolik energie do sebe leješ a kolik energie vydáš (ono je to ještě malinko složitější, ale pro začátek to bohatě stačí).

Příště až tě někdo zastaví a začne ti vysvětlovat proč dělá to a to, protože tím spaluje víc tuků, zeptej se ho kolik už celkem zhubnul a zda se to nevrací zpátky.

Pokud ses dozvěděl(a) něco novýho, nebo máš pocit, že tohle stojí za sdílení, budu moc vděčný za sdílení.

 

Koronavirus (COVID-19). Fakta, o kterých jste možná nevěděli a co s tím můžete udělat.

Arrow

Získej další tipy zdarma ve Facebookové skupině

Přidej se

Nejčastější dotazy

Abychom urychlili komunikaci, zde je souhrn nejčastěji
kladených dotazů ohledně našeho programu.

  • Kdo vůbec jste?

    Jsme tým, který se o tebe postará. Jakub Milý je zakladatelem projektu Jdidosebe a Mansformation, majitel posilovny Mansformation gym a tvůrcem mobilní aplikace Jdidosebe. Vším co učí, si prochází už 23 let. Je koordinátorem projektu, vede výživovou a mindsetovou část programu. Jirka Vokáč (kalistenika), Petr Mutinský (kalistenika a síla), Ondra Havelka (kalistenika), Jirka Kubeš (pohybová náprava), Roman Lejčko (kondiční trenér a životní kouč) a Radim Štěpánik (silový kouč) jsou profi trenéři, se kterými se budeš pravidelně scházet na tréninku a Martina Milá je pravá ruka Jakuba. Pomáhá mu s organizací a administrativou.

  • Zakážeš mi pivko?

    NE. Budeš přesně vědět jak jíst, a tak si mohl dopřát pivko s kamarády.

  • Je program pro mě i v případě, že nepotřebuju řešit Mindset?

    Nastavení mysli a priorit je volitelná část programu, kterou ale z vlastních zkušeností budeš více, či méně muset využít proto, abys dosáhl dlouhodobých výsledků.

  • Co když vynechám trénink?

    Trénink si můžeš odjet v jiném čase během dne, ale nahradit v jiném týdnu nelze. Chodit trénovat je v následujících 3 měsících tvůj závazek, se kterým musíš počítat a vyhradit si na něj 2x týdně čas.

  • Co je to za posilovnu?

    Mansformation Gym na Floře je posilovna vytvořená pouze pro Mansformation projekt. Je tu všechno. Vybavení, zázemí, prostor a parta fajn lidí, co má podobné cíle, jako ty.

  • Co je ještě zahrnuto v ceně programu a kolik program stojí?

    Kromě celého 3 měsíčního zážitku popsaného na stránkách a know how, které si odneseš můžeš počítat s tím, že tě nemine funkční diagnostika pohybového aparátu, 3x tě změřím na InBody, získáš plný přístup do mobilní aplikace Jdidiosebe, dostaneš stylové tričko Mansformation z funkčního materiálu (v hodnotě 950 Kč) a v neposlední řadě tě zvu na závěrečnou párty. Po absolvování programu máš také možnost pokračovat dál a tím i získát možnost účastnit se společných Mansformation akcí, které jsou skvělou příležitostí se nejen uvolnit, ale také navázat zajímavé obchodní kontakty. Cena programu je 11 000 Kč/měsíc.

  • Můžu si dát program do nákladů firmy?

    Ano, máš možnost si náklady uplatnit ve své firmě. Jsme plátci DPH.

  • Ukončením programu to končí?

    Nemusí, máš možnost se přidat do skupiny „Formátorů“, kteří si programem už prošli před tebou a chtějí v tréninku a nastaveném životním stylu pokračovat dál. Pokračováním také získáš i možnost účastnit se společných Mansformation akcí, kde se můžeš nejen uvolnit, ale také navázat zajímavé obchodní kontakty.